Over Utregs Wijnhuis

De plek en het pand

Direct aan het Domplein is sinds 1 juli 2014 Utregs Wijnhuis gevestigd. In het prachtige karakteristieke pand prijkt een gevelsteen boven de voordeur met de tekst: ‘Hier woonde Anna Maria van Schurman’. Zij was de eerste vrouwelijke student in Nederland en Europa aan de Utrechtse Universiteit die in 1636 werd gesticht. Een pand met historie dus.

Daarnaast is er ook een prachtige wandelroute te volgen langs de winkel. Een onderdeel daarvan is de maar liefst 112 meter lange stalen lijn in de pleinvloer Achter de Dom die de oorspronkelijke Romeinse castellummuur markeert.

De Wijnen

Bij Utregs Wijnhuis is er voor iedereen wat te vinden. Of je nu komt voor een klassiek cadeau, dat ene speciale wijnjaar, de perfecte wijn-spijs combinatie of een toegankelijke borrelwijn, er is altijd iets passends te vinden.

In de winkel vind je wijnen uit elk werelddeel van overwegend kleine wijnhuizen en bijna volledig biologisch, maar bovenal altijd met een bijzonder verhaal. Er zijn elke maand weer nieuwe wijnen te ontdekken. Voel je welkom om kennis te maken met het assortiment en vraag ook zeker naar de kelderschatten…

De Eigenaar

Jong geleerd is oud gedaan. Zo begon het voor Sjors te Brake: Ik begon op mijn zestiende met het inpakken van wijnpakketten en ben vanaf dat moment niet meer weg geweest uit de wijnwereld. Zo heb ik de afgelopen tien jaar naast mijn studie in een wijnwinkel en wijnbar gewerkt. In 2014 kwam deze winkel op mijn pad en heb ik met veel enthousiasme de grote stap gezet om mij volledig op de wijn te richten.

Ik heb door een traditionele wijnopvoeding een voorliefde voor klassieke Franse wijnen, maar laat mij ook graag boeien door landen als Spanje, Portugal en de ‘Nieuwe Wereld’. Mijn belangrijkste motto is: wijn drink je samen. Wijn is een product dat verbindt en daarom vind ik het leuk om naast de winkel evenementen te organiseren zoals proeverijen, festivals en wijn-spijs diners waar wijn een belangrijke rol speelt (op locatie).

Interesse? Neem een kijkje in de evenementenkalender of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

Genoeg gepraat, tijd voor een wijntje!

Meer weten? Neem dan contact op.

1
1
Winkelwagen
4+ shoppers have bought this
75,00
Apply Coupon