Evenementen

Bekijk alle beschikbare data & tickets van alle wijnproeverijen en cursussen van het Utregs Wijnhuis.

SDEN 1 ‘Wijnvignet’ Utrecht (6 & 13 juni 2023)

06-06-2023 - 13-06-2023 19:30 - 21:30

SDEN 1 ‘Wijnvignet’ Utrecht | wijncursus van 2 avonden in Utrecht Meer leren over wijn? Schrijf je in voor de wijncursus SDEN 1 ‘Wijnvignet’. De wijncursus is ideaal voor als je meer wilt leren over wijn, maar niet meteen een uitgebreide wijncursus wilt volgen. In de tweedelige cursus SDEN 1 ‘Wijnvignet’ proef je per avond minimaal 8 kwaliteitswijnen van over de hele wereld. De cursus bestaat uit twee avonden waarbij je op een informele manier uitleg krijgt over de belangrijkste aspecten van wijn. Hoe wordt bijvoorbeeld wijn gemaakt en wat zijn de verschillen tussen de meest voorkomende druivenvariëteiten. Ook leer je meer over het wijnproeven en over de kenmerken van wijn. Met de proefmethode kun je de kwaliteit van een wijn beoordelen en krijg je meer inzicht in je eigen smaakvoorkeur. Je kunt aansluitend het diploma SDEN 1 ‘Wijnvignet’ behalen door een online examen (inbegrepen bij de cursus, maar niet verplicht). Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten voor de cursus bedragen 145,- euro en er is plek voor 15 personen. Reserveer dus snel! Cheers

Masterclass: DNA van wijn 14 juni 2023

14-06-2023 19:30 - 21:30

Masterclass Dna van wijn Iedereen heeft vast wel eens een wijn gedronken gemaakt van Merlot of Chardonnay druiven. Maar hoe zijn deze druivenvariëteiten eigenlijk ooit ontstaan? Relatief kort geleden heeft DNA-onderzoek verrassende antwoorden opgeleverd! Zo is gebleken dat Cabernet Sauvignon een kruising is van Cabernet Franc x Sauvignon Blanc. En ooit van Merlot Blanc gehoord? Ja die bestaat ook echt! Tijdens de proeverij ‘DNA van Wijn’ gaan we aan de hand van een heuse “familiestamboom” 7-8 wijnen proeven. Aan het eind weet je precies hoe het zit met de onderlinge familiebanden. Ook staan we stil bij de oorsprong van wijn en het verschil tussen druivensoorten, druivenvariëteiten en kruisingen. Heb je zin in een leerzame, maar vooral gezellige proeverij meld je dan nu aan! Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 45 euro en er is plek voor 15 personen. Reserveer dus snel! Cheers  

Masterclass: Bourgogne - Cote de Nuits

16-06-2023 19:30 - 21:30

De Côte de Nuits, onderdeel van de gouden helling in de Bourgogne en de bakermat van de Pinot Noir. Dit gebied produceert al eeuwenlang de mooiste wijnen die worden gerekend tot de beste van de wereld. Hoog tijd voor ons om dit gebied eens uit te diepen! In deze absolute deep dive gaan we de verschillen (en overeenkomsten) proeven tussen grote dorpen als Gevrey-Chambertin, Vosne-Romanee en Nuits-Saint-Georges. We proeven wijnen die tot de klassieke stijl worden gerekend, maar ook zeker de moderne wijnboer komt aan bod. De kosten bedragen 85 euro en er is plaats voor 14 personen, zien we je daar? We proeven onder andere: Lienhardt cdn villages 2020 Fornerol cote de nuits villages 2018 Pierre Bouree bourgogne rouge 2021 Domaine Rion Nuits Saint Georges 1er Cru 2016 Clos des Argillieres Pierre Bouree Gevrey Chambertin 2019 Echezeaux Domaine Jean Marc Millot 2018 En nog veel meer...

Masterclass: Franz Keller 23-06-2023

23-06-2023 19:30 - 21:30

Baden wordt door velen beschouwd als het meest ondergewaardeerde wijngebied van Duitsland. Het klimaat is perfect voor de klassieke druiven Pinot Noir en Chardonnay, de ondergrond leent zich voor geweldige complexiteit en er zijn tal van wijnboeren van het hoogste niveau. Een van de allerbesten is Franz Keller, een weingut wat bekend staat om haar verfijnde en elegante wijnen. We gaan een tiental wijnen proeven, uit meerdere jaargangen, tot op het allerhoogste niveau wat in Baden bereikt wordt. De kosten bedragen 55 euro per persoon en er is plaats voor 15 personen. Zien we je daar?

Masterclass: Loire 04-07-2023

04-07-2023 19:30 - 21:30

Deze masterclass staat in het teken van de wijnen uit de Loire. De Loire is met 1.020 km de langste rivier van Frankrijk. Langs deze rivier staan talloze sprookjesachtige kastelen en worden wijnen van wereldklasse geproduceerd! Hier vind je onder meer de fameuze wijngebieden Sancerre, Pouilly-Fumé, Vouvray en Savennières. De Loire kent daarnaast een enorme diversiteit aan wijnstijlen en wijnen met bewaarpotentieel. Sommige (ook witte wijnen!) kunnen zelfs decennialang ouderen. Tijdens de Masterclass Loire maak je kennis met dit fascinerende wijngebied en behandelen we de belangrijkste appellaties. We proeven 7-8 bijzondere wijnen, zowel mousserend, wit als rood. Denk aan Chenin Blanc, Melon de Bourgogne, Sauvignon Blanc en Cabernet Franc. Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 50 euro en er is plek voor 15 personen. Reserveer dus snel! Cheers

Masterclass: Bourgogne - Cote de Beane 28-07-2023

28-07-2023 19:30 - 21:30

Na het eerste deel van de gouden helling, de Côte de Nuits, gaan we op 29 juli met de wederhelft van deze geweldige streek: de Côte de Beaune. Een streek geroemd om zowel witte, als rode wijnen die een geweldige concentratie voortbrengen, met een bepaalde verfijning die je alleen maar in deze streek terugvindt. Er zullen allerlei stijlen geproefd worden, van de klassieke, gerijpte variant tot de jonge, frisse, fruit gedreven stijl. We proeven van de regionale wijnen tot aan de echte toppers. De kosten bedragen 85 en de tickets staan op de website! Ben je erbij?

Exclusieve wijnen proeverij - 29-07-2023

29-07-2023 19:30 - 21:30

Ook dit jaar doen we ze weer! Altijd al eens naar een wijn staan kijken en gedacht: wow, die wil ik wel eens proeven maar zoveel wil ik niet aan een fles uitgeven? Dan is dit je kans! We gaan exclusieve wijnen open maken (champagne, bordeaux, super Toscans, …. en natuurlijk wat verrassingen! Dit wordt weer een mooie editie! Bij genoeg aanmeldingen zullen wij deze door laten gaan! De kosten bedragen €100 p.p maar zal het waard zijn! Meld je snel door vast een ticket te kopen.

Masterclass: Chablis 2e avond (08-09-23)

08-09-2023 19:30 - 21:30

Masterclass Chablis Deze masterclass staat geheel in het teken van de wijnen uit Chablis! Dit meest noordelijk gelegen deel van de Bourgogne staat bekend om kwaliteitswijnen gemaakt van 100% Chardonnay. Vanwege het koele klimaat en de sterk kalkhoudende bodem is Chablis doorgaans strakdroog en mineralig. De wijngaarden bevinden zich langs de linkeroever ("Rive Gauche") en de rechteroever ("Rive Droite") van de rivier Serein die het wijngebied doorkruist.  Tijdens de masterclass maak je kennis met de wijnen van Chablis en leggen we uit wat de verschillen zijn tussen de belangrijkste gebieden van Chablis. Ook proeven we verschillende kwaliteitsniveaus waaronder Petit Chablis, Chablis Premier Cru en Chablis Grand Cru. Doe je met ons mee? Je krijgt twee uur lang uitleg over de wijnen, de belangrijkste appellaties en je proeft 7-8 verschillende wijnen. Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 60,- euro en er is plek voor 15 personen. Reserveer dus snel! Cheers.

Exclusieve wijnen proeverij - 09-09-2023

09-09-2023 19:30 - 21:30

Ook dit jaar doen we ze weer! Altijd al eens naar een wijn staan kijken en gedacht: wow, die wil ik wel eens proeven maar zoveel wil ik niet aan een fles uitgeven? Dan is dit je kans! We gaan exclusieve wijnen open maken (champagne, bordeaux, super Toscans, …. en natuurlijk wat verrassingen! Dit wordt weer een mooie editie! Bij genoeg aanmeldingen zullen wij deze door laten gaan! De kosten bedragen €100 p.p maar zal het waard zijn! Meld je snel door vast een ticket te kopen.

Wijn voor beginners 22 september 2023

22-09-2023 19:30 - 21:30

Altijd al meer over wijn willen weten maar geen zin om meteen een hele cursus te volgen? Wijn voor beginners is ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met wijn. Je proeft minimaal 6 wijnen waarbij je kennis maakt met verschillende druivenrassen zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Daarnaast staan we stil bij het proeven van wijn en leer je waar je een goede wijn aan kunt herkennen. Kortom een gezellig proeverij waar je ook nog eens iets van opsteekt. Heb je Wijn voor beginners eenmaal gedaan, dan kun je overwegen om hierna de Basiscursus Wijn te volgen.

Wijncursus Basis (27 september & 4 oktober)

27-09-2023 / 04-10-2023 19:30 - 22:00

Meer leren over wijn? Schrijf je in voor de Wijncursus Basis (niveau 2)! Deze cursus bestaat uit twee avonden waarbij je op een informele manier uitleg krijgt over de belangrijkste aspecten van wijn. Hoe wordt bijvoorbeeld wijn gemaakt en wat zijn de verschillen tussen de meest voorkomende druivenvariëteiten. Daarnaast gaan we tijdens de cursus specifiek in op de wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje. Uiteraard proeven we ook verschillende bijzondere wijnen en leer je deze te beoordelen met behulp van de proefmethode. Met deze methode kun je de kwaliteit van een wijn beoordelen en krijg je meer inzicht in je eigen smaakvoorkeur. Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten voor de cursus bedragen 99,- euro en er is plek voor 12 personen. Reserveer dus snel! Cheers.

Masterclass: Sangiovese (02-10-23)

02-10-2023 19:30 - 21:30

Masterclass Sangiovese
Deze masterclass staat geheel in het teken van de wijnen gemaakt van de Sangiovese druif (letterlijke vertaling: “het bloed van Jupiter”). Sangiovese is een zeer oud druivenras uit Italië en heeft vooral grote bekendheid gekregen door de Chianti wijnen.
Tijdens de masterclass maak je kennis met Toscaanse wijnen van Sangiovese. We proeven onder meer Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino en Vin Santo. Ook behandelen we de verschillende gebieden in Toscane waar deze druif staat aangeplant en leer je meer over de verschillende stijlen Sangiovese.
Doe je met ons mee? Je krijgt twee uur lang uitleg over de wijnen, de belangrijkste appellaties en je proeft 7-8 verschillende wijnen. Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 50,- euro en er is plek voor 15 personen. Reserveer dus snel! Cheers.

ZEER Exclusieve wijnen proeverij - 08- 10- 2023

08-10-2023 14:30 - 17:30

Bij deze middag proeven we de top van de top. Deze proeverij doen we nu al 4 jaar en is echt een liefhebbers avond! Er worden wijnen geproefd die je niet vaak zal openen als je alleen bent. Hoog niveau en vooral heel gezellig! Per persoon openen wij een fles rond de prijs van €500

Masterclass: Masterclass Domaine Hubert Lamy (Bourgogne) 25-10-2023

25-10-2023 19:30 - 21:30

Deze masterclass wil je niet missen! Domaine Hubert Lamy wordt gerekend tot de absolute top van de Bourgogne. Deze masterclass is een eerbetoon aan de oprichter Hubert Lamy die vorig jaar helaas is overleden, wat zijn toch al schaarse wijnen nog meer gezocht maakt. Het domein is in 1973 door Hubert Lamy opgericht en gevestigd in het dorpje Saint-Aubin (Côte de Beaune). Hubert Lamy kreeg zijn vorming van Henri Jayer (!) en sinds zijn komst is de kwaliteit naar een zeer hoog niveau gestegen. In 1995 is de fakkel doorgegeven aan de nieuwe generatie en maakt Olivier Lamy de wijnen. Inmiddels bezit het domein enkele beroemende premier cru wijngaarden in Saint-Aubin, maar ook enkele wijngaarden in Santenay en Chassagne-Montrachet. Wil je de bijzondere wijnen van dit domein ontdekken en er meer over leren? Doe mee met de masterclass over dit iconische domein! We proeven enkele beroemde Saint-Aubin cuvées naast elkaar (o.a. Saint-Aubin 1er Cru ‘En Remilly’ en 1er Cru ‘Les Frionnes’) zodat je de verschillen goed kunt proeven. Hoewel Saint-Aubin vooral bekend staat om haar witte wijnen, maakt het domaine ook enkele fantastische rode Saint-Aubin die ook aan bod komen tijdens deze masterclass. Ook proeven we enkele oudere jaargangen waardoor je een indruk krijgt wat leeftijd doet met deze bijzondere wijnen! Heb je zin in een leerzame, maar vooral gezellige masterclass meld je dan nu aan! Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 85 euro en er is plek voor 14 personen. Reserveer dus snel! Cheers

Masterclass: Pinot Noir 18-11-2023

18-11-2023 19:30 - 21:30

Masterclass Pinot Noir Volgens velen behoort Pinot Noir tot de absolute top als het over kwaliteitswijn gaat. Niet voor niets is Pinot Noir onwijs gewild en populair onder veel wijnliefhebbers. Deze druif heeft zoveel gezichten dat je er eigenlijk nooit op uitgekeken raakt. De druif staat bijna overal in de wereld aangeplant en dat maakt het juist zo leuk! Natuurlijk is Bourgogne het grote voorbeeld, maar het is ontzettend leuk om te ontdekken hoe Pinot Noir smaakt uit andere delen van de wereld! Heb je zin in een leerzame, maar vooral gezellige proeverij meld je dan nu aan! Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 55 euro en er is plek voor 14 personen. Reserveer dus snel! Cheers

Wijncursus Basis (20 november & 27 november

20-11-2023 / 27-11-2023 19:30 - 22:00

Meer leren over wijn? Schrijf je in voor de Wijncursus Basis (niveau 2)! Deze cursus bestaat uit twee avonden waarbij je op een informele manier uitleg krijgt over de belangrijkste aspecten van wijn. Hoe wordt bijvoorbeeld wijn gemaakt en wat zijn de verschillen tussen de meest voorkomende druivenvariëteiten. Daarnaast gaan we tijdens de cursus specifiek in op de wijnlanden Frankrijk, Italië en Spanje. Uiteraard proeven we ook verschillende bijzondere wijnen en leer je deze te beoordelen met behulp van de proefmethode. Met deze methode kun je de kwaliteit van een wijn beoordelen en krijg je meer inzicht in je eigen smaakvoorkeur. Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten voor de cursus bedragen 99,- euro en er is plek voor 12 personen. Reserveer dus snel! Cheers.

Wijn voor beginners (24 november)

24-11-2023 19:30 - 21:30

Altijd al meer over wijn willen weten maar geen zin om meteen een hele cursus te volgen? Wijn voor beginners is ideaal om op een laagdrempelige manier kennis te maken met wijn. Je proeft minimaal 6 wijnen waarbij je kennis maakt met verschillende druivenrassen zoals Chardonnay, Sauvignon Blanc en Pinot Noir. Daarnaast staan we stil bij het proeven van wijn en leer je waar je een goede wijn aan kunt herkennen. Kortom een gezellig proeverij waar je ook nog eens iets van opsteekt. Heb je Wijn voor beginners eenmaal gedaan, dan kun je overwegen om hierna de Basiscursus Wijn te volgen.

Wijnproeverij: Mousserende wijnen 9-12-2023

09-12-2023 19:30 - 21:30

Wijnproeverij Mousserende Wijnen Deze bijzondere proeverij kan je niet laten gaan! Tijdens deze feestelijke proeverij proef je maar liefst 10 verschillende bubbels! De wijnen komen uit verschillende landen en gebieden waaronder Champagne, Cava en Prosecco. Ook leer je welke methodes er zijn om mousserende wijn te maken. Doe je met ons mee? Bij deze proeverij krijg je tevens 10% korting op de geproefde bubbels zodat je meteen kan inslaan voor de feestdagen! Meld je aan met je partner, vrienden, vriendinnen of alleen. De kosten bedragen 39,95 euro en er is plek voor 14 personen. Reserveer dus snel! Cheers.  

0
0
Winkelwagen
Je winkelwagen is leegTerug naar de winkel
Apply Coupon